just a few more days!

/
0 Comments
huhu .. x sangka dah hari ke17 (7 sep 09) umat islam d malaysia n seluruh dunia mengerjakan ibadah puasa .. wah .. sungguh indah sekali bahasa ku .. haha .. tahun ni, aku dpt katakan yg tahun ni adalah puasa yg agak mcabar n menguji diri ku yg kecil ini .. gatal sgt tangan aku nak menaip n bcerita kat semua ..

d awal ramadhan, aku dah merasa drama ..
tsepit d tgh2, aku terima seadanya ..
apabila aku pikir balik, ada hikmah disebaliknya ..
bagaikan apa yg kulakukan, tiada salahnya ..

merasa bsahur n bbuka ngan parents, sudah kurasa ..
bila agaknya, bersama adik beradik tcinta ..
singgah sahur n sungkey d rumah member, sungguh enak semuanya ..
mcuci mata d bazaar ramadhan, sungguh gila n berani mati la ..

disindir org, sudah kurasa ..
tp apa daya ku, terpaksa jua bmuka2 ..
juadah thidang, x ingin ku mnyentuhnya ..
tp bagi ku, biar aku buat bodo saja ..

kalau ku bsalah, akan ku mohon ampunnya ..
kalau tidak, tengok lah keadaan nya ..
secara azali, aku bukan pendendam org nya ..
tp yg pasti, akan ku ikut kehendak nya ..

p/s cobaan berani mati .. malu .. malu .. *blush*

nak dipanjangkan cerita, apa yg best puasa kat ofis tahun ni, aku sempat jd runner .. runner, means kitorg g ambik order bebudak kat ofis, then there 2 of us, g beli .. bayangkan, order for almost 20 people .. u have to sort the meals .. g beli, angkut n bahagikan .. pernah sekali tu, missed out 2 order .. 1 air n 1 makan .. nasib baik ari tu, aku tlebih beli air untuk aku sendiri .. n aku bought nasi n kueh .. so aku let go nasik, aku just makan kueh .. xpe la .. nasik yg aku let go tu, kira budak tu bayar balik la .. aku kira x rugi! haha ..

g melawat bazaar ramadhan near by pun dah .. ngan kawan2 la .. ktorg dah redah bazaar ramadhan kat shah alam, stadium shah alam, kelana jaya n ttdi .. makanan mmg banyak! sampai x tau nak makan aper .. haha .. makanan pelik2 pun dpt .. haha .. tp last saturday, tetiba teringin nak bbuka makan KFC .. haha .. so, dah tcapai .. ni nak sama ada sahur or bbuka McD plak! haha .. so far, belum ada pecah lg .. tp for sure, pahala puasa nya agak kurang dgn pekerjaan yg aku buat sekarang .. haha ..


You may also like

 

Powered by Blogger.