he he he

/
3 Comments
he he he .. aku dah start blogging dah nampaknya ..mula2 nak ucap selamat hari lahir kat kawan aku, Boboy .. Happy Getting Older .. hek hek hek .. hope u enjoy ur bday .. kitorg ada buat surprise birthday makan2 utk si boboy ni .. last tuesday .. 4 days b4 d actual day .. i heard ada bangsa lain pantang celebrate awal .. sepatutnya celebrate on d actual day or make it belated .. what eva ..
masa nak buat makan2 tu .. kitorg 6 org memasak d dapur .. memang Tsunami habis dapur tu .. ada yg potong ayam, potong bawang lah, hiris timun lah, celur bihun n mcm2 ada .. we start @ 6 .. siap2 sume pukul 8.45pm .. nak kena pi ambik bday boy plak, janji pukul 9pm .. aku habis mandi pukul 9pm .. tacap2 sikit, terus pecut ke ofis nya .. kesian, shift mlm .. sampai balik kat rumah (kitorang buat kat rumah je .. baru nampak surprise ..), sebelum tu, sepanjang perjlnan, boboy ni asyik tanya, what is d purpose of this makan2? aku jawab, sajer jer nak makan dgn engko .. pandai aku cover lobang ..
dah sampai kat rumah, dia tanya lagi kat kawan aku .. almost d same answer jugak .. ha ha ha .. pandai kitorang cover lobang .. tengah2 makan, kawan rapat si boboy called n said that his "bapak angkat" meninggal .. aku nengok muka kawan aku sorang .. dia tengok balik muka aku .. nak buat macam mana? takkan nak happy .. bapak angkat dia meninggal .. lepas habis kawan dia call, kita continue makan2 .. dia cerita sikit about his bapak angkat .. this n that ..aku bagi signal kat kawan aku yg "penaja utama" .. coz dia beli sume bhn2 utk kitorang makan2 ..
kita berdua masuk dapur .. ready nak bawak kuar kek .. "terus kan aje lah .. " she said .."but, minus d birthday song .." sambungnya .. plan A sebenarnya kitorang off main switch, but PC adik aku masih on kat atas .. so, kitorang off aje lampu kat sitting room .. lepas off lampu, aku nengok boboy ni blur aje .. mcm biasa .. coz housemate aku sorang lagi memang suka off lampu kalau nengok TV lepak kat sitting .. boboy pun dah kind of biasa ngan situation tu kot? aku bagi signal kat minah kat dlm dapur n bawak kuar d cake .. tiba2 geng2 lain nyanyi lagu bday .. sebab yg lain dah dibrief utk nyanyi lagu tu when d cake kuar .. nyanyi aje lah .. boboy nampak blur ..
"apa ni? bday aku jumaat lah" dgn keBLURan nya ..
"K**** off only on tuesday (today) .. so she wanted to celebrate ur birthday jugak .. so she suggested to celebrate awal" aku explain .. baru dia kembali ke dunia nyata .. lepas blow d candle (at first, kitorang cadang nak bubuh 23 batang lilin on his bday cake .. but d bakery only gave us 2 big candle - wakil 20, n 3 candle kecik - wakil 3 .. mana2 lah ..) .. dia potong d cake ..
cenggitu lah my crazy plan for my closest friend yg dah terpisah selama 10 tahun, n jumpa balik masa xmas eve last year .. he did mentioned yg dia dah lama gak tak celebrate .. so, sebab tu lah plan ni berjln .. hek hek hek .. crazy me ..


You may also like

 

Powered by Blogger.