Geneve 2010 (Part 01)

/
0 Comments
2Nov ari tu, sampai dr Geneve .. rasa mcm nak stay sana seminggu lg .. tp apakan daya, cuti dah clear .. so kena balik mesia .. klu x, lenguh lak nak mjwb HR kang .. tp puas ati lah .. coz nih 1st time travel g europe .. dpt lak main snow, walaupun baru spring! haha ..

22 Oct 2010
hari nak travel .. aku baru terhegeh2 g beli kasut coz baru tukar rest day .. patut aku plan nak g shopping last minute on selasa, coz originally on selasa rest day aku .. tpaksa dikorbankan sebab aku terlebih apply cuti .. i was adviced to get unpaid leave to cover sehari tlebih tuh, but controller kat ofis suruh aku cancel leave on friday tuh, n korbankan hari selasa .. kalu x, tercemar nama aku .. settle jugak lah sumer benda .. aku sampai rumah pun agak2 5pm gak kot? pack2 barang, mandi semua, then tunggu member kitorg .. coz dier patut g pick up laki dier dr Jakarta ..



23 Oct 2010
13 jam kemudian .. sampai lah terminal 1 airport Paris .. so kena kejar terminal 2 lak tuk ambik paris - geneve guna air france .. paling sakit ati dah sampai shuttle station, x leh nak bawak trolley masuk ke situ .. dgn beg yg byk, coz pesanan dpd kawan2 n bakal kawan2 kat geneve, kitorg tpaksa mengangkut beg2 ni 2 kali .. dah settle with all the bags, sampai2 teminal 2F, dah almost 10am .. so mmg xleh lah catch flight tuh .. so kitorg 4 org stand by flight 12 tgh ari dr paris ke geneve .. so sempat lah g luar terminal, merasa udara luar .. bila hembus nafas, putih jer .. huhu .. mcm dlm movie! dah nama nya 1st time ke europe .. time almost nak winter lg tuh .. damn sejuk! but i love it so much .. once sampai geneve, joe pick up kitorg dr airport .. kisah2 angkat beg blaku lg ..xdilupakan dr airport ke kete joe! so sempat lah get ready, coz ada lunch invitation kat rumah en amin n kak amy .. they served us nasi lemak, ayam goreng rempah, the highlight of the day, the prune cake! celebrate birthday Joe pd hari tuh .. after the late lunch, joe plan nak bawak boboy g karaoke .. tp tempat tuh dah tutup .. last2 kebetulan azril n alia br balik dr paris gak kot? so we all picked them up at the railway station nearby .. then, kitorg sumer g rumah diorg bdua .. apa lagi, boboy pun layan lah karaoke! semput jugak lah lepas bantai nasi lemak, then nyanyi .. end up, almost 1030pm or 1130pm kot? baru kitorg balik .. coz esok nyer nak g gruyeres!



You may also like

 

Powered by Blogger.