Entry 233: BOYCOTT??!?

/
0 Comments
awal2 pagi dah aku dgr argument between staff ni ngan team leader dier .. si team leader ni mbebel lah, sebab staff ni semlm cabut lari n menyebabkan kurang manpower kejap .. coz time tu peak hour bebudak g solat .. masalah nyer plak, klu bebudak lain ni g solat, by group .. 5-6 org .. klu bleh nak kosongkan terus ofis ni nak g solat .. jemaah katanyer ..

yg kena ni plak, staff india .. nak dijadikan cerita, bperang mulut lah kejap .. coz staff ni x puas ati lah kot? team leader ni pun mestilah x suka .. coz bebudak lain buat hal, dier yg kena .. x kisah lah bebudak under her supervision .. but than, consider lah .. org lain pun balik 8pm .. semua penat .. aku pun pernah merasa buat shift .. masuk pagi, keje sampai petang, sambung ot sampai 8pm ..

but it is not my concern budak ni lari or team leader ni bgtau kat staff dier .. tp aper yg aku x puas ati, si staff ni keep on repeating the word BOYCOTT! dier paham ke masalah nyer perkataan BOYCOTT nih? ikut dictionary.com, BOYCOTT means "to refuse to have dealings with (a person, organization, etc) or refuse to buy (a product) as a protest or means of coercion" .. meaning, protes .. pulaukan or mengelakkan! klu betul lah si team leader ni nak BOYCOTT dier, for sure si team leader nih x ambik port n x akan ambik kisah sebesar kuman pun .. mampus lah engkau! tapi, coz team leader ni ambik berat .. not only towards herself, but also towards this staff, dier sound lah .. of course lah kalau aku pun hangin, engko cabut lari time aku nak balik gak, then aku kena panggil oleh supervisor question about staff aku tuh!

sorry lah benda2 remeh mcm nih pun aku nak blog .. benda nih keep on bmain2 dlm kepala aku! now rasa mcm ok sikit kot .. dah express ketidakpuashatian aku ..


You may also like

 

Powered by Blogger.