me

/
0 Comments
Hmmm .. pejam celik, pejam celik .. dah masuk 2 bulan aku pegang tanggungjawab sbg team leader bebudak baru .. dlm masa seminggu 2 lagi, nasib aku mungkin akan berubah .. sama ada aku stay as team leader, tapi maybe lead other group, or else, aku akan turun jawab calls balik ..

As team leader, it is totally a new thing for me .. walaupun b4 this pernah lead a group of management trainees kat miri .. this is totally different environment .. products terlalu byk, even sometimes aku pulak refer kat my group members! Haha .. well, aku manusia .. nobody is perfect!

Luckily this group x byk songeh, but aku mcm x nak diorg ni depends sgt kat aku .. coz aku nih bukan lah pandai sgt pun .. pemalas memang lah .. so sometimes, aku let them to refer other more experience team leaders, biar diorg leh communicate ngan staff2 lain .. mmg lain, at first, aku kena tarik to let them, so that we can do something better to the new staff .. tp klu dah x pandai nak refer ngan org lain, x bgaul ngan org lain pun x bagus ..

Nak cakap rindu kat keje jawab call to ada gak .. the thrill n the satisfaction when we can settle certain2 things yg aku rindu .. dah keje jd team leader nih, aku paling malas biler kena jawab call bebudak baru, just bcoz caller ni nak cakap ngan people higher .. motif? Ko bukan manusia? Apa beza sgt ckp ngan budak baru? Klu korang x nak percaya ngan keje yg diorg buat, sampai biler baru diorg pandai buat keje?

Sometimes benda2 kecik pun diorg buat kecoh .. even worst, biler staf lain buat hal, g transfer kol, budak baru nih jawab, diorg lah yg kena .. then aku plak jd mangsa .. bangsat betul!

Then, next week dah puasa! Pas tuh, raya! Hahaha .. plak nak balik kuching lah before puasa, or the 1st week of puasa .. dah jd mcm kebiasaan utk aku buat cam tuh .. bazaar ramadhan kat kch yg aku rindu the most .. makanan yg pelik2n jarang kita jumpa, akan kita dpt time tuh ..

Anyway, windu kat mak, bapak, adik2 aku n especially ukie, the one n only nephew yg aku ada buat masa nih .. dah sepuloh bulan .. mesti dah besar .. haha .. update: nasib akan diketahui by end of this week!


You may also like

 

Powered by Blogger.